Utevær og macrovær..

Jeg synes macrofoto er utrolig fasinerende! Noe av det som jeg liker mest med macrofoto er den «nye» verdenen som åpenbarer seg når man setter seg ned og studerer verdenen 10 cm over bakken. Når våren endelig kommer og blomster og insekter er over alt, da er motivene uendelige mange..

En annen ting som jeg liker med macrofotografering er at det er «macrovær» nesten uansett vær. Hard sol gjør ingenting for macrofotografering. Har man en ekstern blits, eller i beste fall en dedikert macroblits, får man lett lyst opp skarpe og uønskede kontraster. Litt gråvær med regn gir bare spennende effekter til motivene, som da kan glitre med vanndråper.

Her er noen små macroeksempler med både «blomster og bier».

Alle bildene er tatt med Nikon D300s og Sigma 150mm 2.8 macro.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: