Kortreist foto!

På juleavslutningen til Biofoto Midt-Norge nå i desember fikk jeg med meg et utrolig inspirerende foredrag av Magnus Reneflot. Han viste flotte bilder fra sitt nærmiljø og snakket om «kortreist naturfoto». Å se mulighetene og motivene i det daglige nærmiljøet. Anbefaler absolutt en tur innom bloggen til Magnus, der er det utrolig mange flotte bilder:

http://fotorefleksjoner.blogspot.no/

Jeg skrev i et innlegg tidligere i høst om is og isfigurer med bilder fra Trondheim. Etter en ganske så vindfull natt nå nylig i Trøndelag hadde vinduene hjemme blitt dekorert med snø og is. Dette skapte flotte mønstre idet isen begynte å smelte på utsiden av vinduet. Inspirert av «kortreist naturfoto» fra Magnus Reneflot, satte jeg derfor i gang med virkelig kortreist foto; smeltende is på vinduet hjemme.

Med makroobjektiv kom det fram flotte former og linjer i isen. Det var også utrolig spennende å se fargene som var «gjemt» i bildet når jeg begynte å hente de fram i etterbehandlingen i Lightroom. Både isen og vinduet bryter det «grå» lyset opp i forskjellige farger. Jeg tok derfor med et eksempel på før- og etterbilde for å vise hva som kan komme fram fra et tilsynelatende grått utgangspunkt.

wpid-KTV2786.jpg         wpid-KTV2786.jpg

Bildet over til venstre er «råopptaket» fra kameraet uten noen form for etterbehandling. Bildet til høyre er det ferdige resultatet. Her har fargene kommet fram og jeg har i tillegg økt kontrasten, samt lagt på en kunstig vignettering med sort på bildet.

Nedenfor er resultatet fra kortreist foto – «Smeltende is på kjøkkenvindu!»

Alle bildene er tatt med Nikon D300s og Nikon micro 60mm 2.8

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: