NM i naturfoto – Fotojakta

Tidsskriftet Villmarksliv har siden 1976 arrangert naturfotokonkurransen “Fotojakta”. Dette året ble idéen unnfanget og i januarnummeret 1977 presenterte Dag Kjelsaas hele opplegget som et alternativ til tradisjonell jakt. Gjennom årene har konkurransen gått gjennom mange forandringer, men hele tiden har selve basisen blitt beholdt.

Dermed er Fotojakta i 2013 inne i sitt 37. konkurranseår – en bragd ingen annen konkurranse av denne typen kan skilte med. Det offisielle navnet nå er “NM i Naturfoto” selv om mange i dagligtale fortsatt kaller den for Fotojakta – spesielt blant de deltakerne som har vært med siden tidenes morgen!

(kilde http://fotojakta.wordpress.com)

Konkurransen går over 10 måneder fra og med februar til og med november. Det er mulig å levere  inntil 5 bilder hver runde. Bildene juryeres og gis poeng ut i fra gitte kriterier. Antatte bilder graderes foruten poengsum i gull, sølv eller bronse.

Jeg har i år levert bilder til samtlige runder så langt, mest for å få en vurdering av egne prestasjoner, men selvfølgelig også for å vurdere egne bilder opp mot andre bilder i konkurransen.

I runde 3 fikk jeg mitt første «sølvbilde» med «panorert gråmåke»! Bildet er tidligere publisert på bloggen under «Motiver i bevegelse».

Panorert gråmåke

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: