Svarthvit fluesnapper.

Pinsehelga i år ble tilbragt på Bjorli, og her fikk jeg overvære et par svarthvit fluesnappere som var i ferd med etablere rede. Det var i begynnelsen heftig diskusjon om hvilken av de to fuglekassene som best egnet seg til bolig. Det ble ikke bedre av at en ekstra hann prøvde å blande seg inn, men etter hvert ble det enighet og redebyggingen tok til. Utrolig artig å følge med, samt artige motiver å fotografere.

Litt informasjon om svarthvit fluesnapper sakset fra wikipedia.org:

Svarthvit fluesnapper (Ficedula hypoleuca) er en fugl i fluesnapperfamilien. Som navnet tilsier lever svarthvit fluesnapper av insekter, særlig fluer og mygg. Den finnes i de fleste skogtyper og hager.

Fjærdrakten er hos hannen mønstret i svart og hvitt. Hos hunnen er det svarte erstattet med gråbrunt, og de hvite feltene er mindre og mer gulhvite. Ungfuglene likner unger av gråfluesnapper, men er noe mindre og har et mer eller mindre tydelig hvitt felt på vingene. Reiret bygger den av strå og vissent løv som er foret med hår og fjær. 5-7 lyseblå egg legges i slutten av mai. Hunnen ruger alene i 13-14 dager, mens hannen mater henne ved reiret. Ungene blir matet av begge foreldrene, og forlater reiret etter 14-16 dager. Svarthvit fluesnapper er en trekkfugl.

http://www.wikipedia.org

Alle bildene er tatt med Nikon D300s og Nikon 300mm 2.8 VR + TC 1.7.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: