Beveget naturfoto!

Nylig deltok jeg på NSFF sitt «Nasjonalt film og fototreff 2013». Treffet arrangeres årlig, og i år var det Trondhjems kameraklubb (hvor jeg er medlem) som var vertskap. Et slik treff er en fantastisk mulighet til å treffe andre med samme interesser, samt muligheter for faglig påfyll med mange spennende og varierende foredrag.

Jeg deltok for første gang på treffet i år, og kanskje derfor var jeg ekstra åpen for inntrykk, men maken til inspirasjonshelg. Flotte foredrag med blant annet Trine Melhuus, Kristoffer Pahle og Sverre Hjørnevik var både inspirerende og samtidig rørende. Men ingenting kunne for meg måle seg med Lars Andreas Dybvik sitt foredrag «Tanker om bilder og bilder om tanker»! Jeg har stor sans for bildene til Lars Andreas, han har funnet sitt bildeuttrykk, men at han også skrev poesi var ukjent for meg.  Når han da viste sine bilder sammen med både egen poesi og også Hans Børli sine dikt, ble jeg tatt med på en mental vandring langt inn i fjell og skoger.

Jeg lar meg lett bevege av bilder, film og musikk, men at jeg skulle få «ståpels» og blanke øyne av delvis abstrakte naturbilder kom som en overraskelse på meg selv. Og jeg var ikke alene! Stående trampeklapp fra salen, bevegede blikk og tårevåte kinn vitnet om en intens foto, poesi og naturopplevelse. Jeg tror også at fotografen selv ble litt overrumplet av responsen, men det var vel fortjent!

Jeg anbefaler alle å sjekke ut Lars Andreas Dybvik sine bilder, og får du muligheten til å dra på foredraget «Tanker om bilder og bilder om tanker» så vær forberedt på en intens og fantastisk følelsereise med vakre bilder fra norsk natur som ledestjerne!!

Lars Andres sine bilder kan du blant annet se her: http://uskarp.no

I løpet av helga ble også vårresultatene fra årets NM i foto offentliggjort.  Det ble en «hederlig omtale» og 3 antatte bilder på meg denne gang. Samme helg kom resultatene fra 4. runde i NM i naturfoto (fotojakta). Det ble en ny sølvplass på meg med «Sangsvane og kvinand» (et bilde som jeg har vist tidligere på bloggen)

Alle bilder er tatt med Nikon D300s og diverse Nikon optikk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: