Gryende reisefeber!

Om en drøy uke er det avreise til Uganda og 14-dagers fotosafari! Turen arrangeres, som jeg har nevnt tidligere innlegg, av foto.no i samarbeid med Hvitserk og med fotografer fra Natur&Foto. Turen har ligget i bakhodet siden påmelding for ca 1,5 år siden, men nå virker alt veldig mye mer reelt. Turen er satt opp med to grupper på ca 15 personer i hver gruppe. Vi reiser samlet fra Gardermoen til Kampala, for deretter å skille lag. Gruppe 1 reiser vestover, mens «min» gruppe reiser østover mot Murchison Falls. Så setter vi kursen vestover og sørover etter et par dager, og vil på et tidspunkt møte Gruppe 1, mens de har kursen østover. Et av hovedmålene vestover er sporing av fjellgorilla i Bwindi Impenetrable National Park. Det blir stort!!

Turen blir mitt første møte med Afrika, og min første «skikkelige» foto-safari. Jeg antar at det blir et overveldende møte med en annerledes kultur, natur og et mangfold av dyre- og fugleliv som nesten er «uvirkelig». Fotoustyret er klargjort og kroppen har fått de nødvendige nålestikk for turen.

Har fått lister med pattedyr og fuglearter som finnes i Uganda. Listene inneholder ca 200 pattedyr og 800-900 fulgearter! Fra vidvinkel til tele (+ makroustyr) blir det derfor noen kilo fotoustyr.  Inkludert teleconvertere blir det med fotoutstyr med brennvidde fra 8mm til 600mm,  så da skulle fotoutstyret være klart til de fleste anledninger..Heldigvis tillater British Airways 23 kg håndbagase i tillegg til innsjekket bagasje.

Jeg vil legge ut flere innlegg fra turen når jeg kommer tilbake. Forhåpentligvis med mange inntrykk av både landet, kulturen, landskapet og mange eksotiske dyrearter. Kommende uke går nok med til klargjøring av utstyr og klær, prøvepakking og finlesing av både kart og program.

Apropos eksotiske arter; bildene under er fra det største ville dyret jeg har fotografert i Norge: Moskusen. Bildene under er fra 17. mai i fjor, ved Grønbakken på Dovrefjell. Moskusen kommer ned om våren for å beite på friskt gress og friske skudd. Disse bildene er fra en liten gruppe på 5 dyr som ble behørig dokumentert denne nasjonaldagen.

300mm + TCEIII 2.0 (600mm), F7.1 1/400s, ISO 400

Stråtyggende moskus. 300mm + TCEIII 2.0 (600mm), F7.1 1/400s, ISO 400

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: