Uganda – Murchison Falls National Park

Søndag 12.02 var det 26 spente fotoentusiaster som møtte opp på Gardermoen kl 05:30. En del timer senere ble vi møtt på flyplassen i Entebbe av Ulf (reiseleder for gruppe1). Turen gikk veldig greit, og all bagasje kom fram sammen med oss.

Tidlig neste morgen var det avreise fra Kampala til Murchison Falls NP for «min» gruppe (gruppe2). Vi fordelte oss på tre biler, Toyota HiAce, og satte kursen nordover.

Murchison Falls NP er Ugandas største nasjonalpark og ligger nordvest i landet, ved Lake Albert og med Nilen som renner gjennom parken. Nasjonalparken er på ca 3840 kvadratkm og har fått sitt navn etter den kjente fossen med samme navn.

Fossen er kun 6-7 meter bred på det smaleste, og med et samlet fall på ca 40 meter.

         

Klikk på bildene for større versjoner.

I nasjonalparken kan man bla se 4 av «the big five». Neshornet er utryddet pga ulovlig jakt, men sør for nasjonalparken drives nå forsøk med oppdrett av neshorn, for å kunne gjeninnføre disse i parken. Ulovlig jakt og nedslakting av vilt under Idi Amin preger også fortsatt dyrelivet i nasjonalparken, selv om viltbestanden nå er økende.

For fugleinteresserte så er det påvist ca 450 ulike fuglearter i nasjonalparken.

(tekstkilde: wikipedia.org)

Turen ut av Kampala og de 35 milene nordover var i seg selv en stor opplevelse for meg som hadde mitt første møte med Afrika og Uganda. Kaoset i byen, luktene og livet langs veien og i landsbyene var helt utrolig. Fotomessig så ga nok ikke den første dagen (og heller ikke den første morgensafarien) de store blinkskuddene. Til det var jeg altfor overveldet, og knipset i «hytt og gevær» på det som rørte på seg. Men når jeg fant ut av hvordan livet langs elvene og på savannen fungerte, ble det mer tid til å finne de riktige motivene, det riktige lyset, og komponere bedre bilder.

  

Flodhester ved Nilen. Alle bilder tatt med Nikon D300s og 300mm 2.8 VR

Dag 3 i Murchison fikk vi en fantastisk soloppgang. Og etter å ha fotografert soloppgangen, fikk vi enda en fantastisk opplevelse. En nyfødt kob-antilope tok sine første ustø skritt i morgenlyset, mens mora slikket kalven ren. Det ble en brukbar bildeserie, og her er tre bilder fra denne opplevelsen.

      

Alle bilder tatt med Nikon D300s og 300mm 2.8 VR

Vi hadde to båtsafarier på Nilen, og fuglelivet her var imponerende. Det var bla isfugler, bi-etere og ulike hegrer. Mengden fugl og variasjon av artene var helt utrolig! Vi fikk til og med se den sjeldne treskonebben ved to anledninger. Fuglebilder for komme siden, da jeg trenger litt hjelp og tid med å artsbestemme en del av fuglene.

De siste bildene som får bli med i dette innlegget er også tatt på morgensafariene nord for Nilen, med unntak av bildene av «Skimmere» og Nilkrokodillen; de er fra en båtsafari på ettermiddagen. Det kunne har vært mange flere bilder, men det får evt bli i senere innlegg.

     

    

Alle bilder tatt med Nikon D300s og 300mm 2.8 VR

Soloppgang i Murchison Falls

Neste innlegg vil være om Kibale national park.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: