Uganda – Kibale National Park

Etter 3 flotte, men varme, døgn i Murchison Falls (nærmere +40 grader) satte vi kursen sørover igjen mot Kampala. Vi hadde en overnatting der før vi kjørte videre vestover mot Fort Portal og Kibale national park.

Etter noen timer i bil kjørte vi inn gjennom porten på «Mountain of Moon Hotel & Resort» fredag ettermiddag. Et flott hotell utenfor Fort Portal by, selv om beliggenhet og miljø ikke kom opp til Paraa Safari lodge i Murchison Falls. Men rommene var romslige og rene, og temperaturen i denne høyden var behagelig sval.

Vi møtte også Tore Oldebråten som inviterte oss hjem til han og kona i Mitandi, for å se og lære mer om prosjektene de er engasjert i. Så lørdag morgen pakket vi bilene med fotoustyr og kjørte ut fra hotellet. Formiddagen skulle tilbringes i Mitandi, mens lunch og ettermiddag ble i Kibale NP og sjimpansesporing!

I Mitandi møtte vi Tore og Vigdis som fortalte om deres liv i Mitandi og Uganda. Det var utrolig lærerikt og høre deres historie, og ikke minst se hvor mye man kan utrette med pågangsmot, engasjement og kunnskap!!

Anbefaler alle å sjekke ut nettsidene deres (www.mitandi.com), og også Facebookgruppen «Mitandi i Uganda».

     

Hjemme hos Tore og Vigdis Oldebråten. Til høyre, Vigdis forteller om historien til stedet.

Tore og Vigdis Oldebråten kan ta i mot overnattingsgjester i nybygde hytter hjemme hos seg.

Etter en drøy times kjøring fra Mitandi ankom vi Kibale og var etter hvert klare for sporing av sjimpanser. Kibale har også flere primater, men det var sjimpanser som var målet denne gangen. Dette var utrolig spennende, og det tok ikke lang tid før vi fant 2-3 sjimpanser. Guiden vår bestemte at vi skulle forsøke å følge alfa-hannen som gikk litt for seg selv. Det gikk unna gjennom relativt tett skog i nesten 1,5 timer. Å få tatt gode bilder av sjimpansen var ikke enkelt selv om vi var kun 8-10 meter unna. Det var stort sett rygg og rumpe vi så av han, men til slutt satte han seg ned for å spise litt. Jeg fikk 3 bilder gjennom vegetasjonen før det hele var over, og på et av bildene ser alfa-hannen rett inn i kameraet mitt. Et stort øyeblikk!!

  

Tett på alfa-hannen, men ikke helt riktig vinkel.  (Nikon D300s og 300mm 2.8 VR)

Som en «ekstra bonus» gikk vi oss rett på en stor elefant-hann på vei tilbake til hovedkvarteret. Det ble ikke tid til bilder denne gangen, og jeg skjønte alvoret da guiden vår ropte «move back» til oss, mens vakta tok ladegrep på automatvåpenet for å skyte skremmeskudd. Det ble heldigvis ikke nødvendig, og elefanten trakk seg stille og rolig unna oss. Men pulsen, som allerede var høy etter «småjoggingen» gjennom skogen etter sjimpansen, kom ikke nærmere hvilemodus etter denne opplevelsen.

Endelig!! Øyekontakt med alfa-hannen! (Nikon D300s og 300mm 2.8 VR)

Vi hadde to overnattinger på «Mountain of Moon Hotel» før vi skulle sette kursen sørover mot Queen Elizabeth National Park og fotojakten på blant annet løver og leoparder fortsatte der..

Mer om Queen Elizabeth NP neste gang!

2 tanker om “Uganda – Kibale National Park

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: