Uganda – Queen Elizabeth National Park

Kjøreturen fra Fort Portal til Queen Elizabeth NP (QENP) er ikke veldig lang, og det meste er på god vei. Vi måtte allikevel kjøre turen med kun to av tre biler. «Vår» bil hadde i det siste begynt å gi fra seg noen ulyder, og vi fordelte oss derfor på de to andre bilene på turen til  QENP. Den siste bilen skulle komme etter når den var reparert.

På vei til QENP krysset vi ekvator, og dette var faktisk min første tur til «den sørlige halvkule»! Da vi begynte å nærme oss lodgen hvor vi skulle bo, ante vi at dette kom også til å bli en spesiell opplevelse. Mweya Safari Lodge (http://www.mweyalodge.com/) ligger på en liten halv-øy med utsikt over Lake Edward og Kazinga-kanalen. Rett og slett «nesten» ubeskrivelig vakkert!!

Morgendis over QENP.

Queen Elizabeth National Park er på nesten 2000 kvadratkilometer og ligger vest i Uganda ved innsjøene Lake Edward og Lake George. Nasjonalparken strekker seg nordover mot Kibale NP og sørover mot fjellområdene nord for Bwindi NP. QENP ble etablert i 1954 og er av de elste nasjonalparkene i Uganda, sammen med bla Murchison Falls. Kazinga-kanalen mellom Lake Edward og Lake George tiltrekker seg en mengde dyr- og fuglearter. Totalt i QENP finnes det over 600 fuglearter og 95 forskjellige pattedyr. Nasjonalparken er også kjent for spor fra vulkanisk aktivitet, krater-innsjøer/vann hvor lokalbefolkningen bla utvinner salt.

Vi  hadde to hektiske døgn her, med både båtsafari og bilsafari. Forventningene var store, men bli innfridd med god margin! Dyre- og fuglelivet ved Kazinga-kanalen og ute på savannen var imponerende. Vi fikk også noen bilder av løver i QENP, selv om forholdene ikke var de beste. Det var overskyet og lett regn morgenen da vi fant løvene, og de var stort sett på langt hold. Men en flott opplevelse, og noen brukbare bilder ble det.

Mweya safari lodge var, som jeg skrev over, helt fantastisk. Vi hadde panoramautsikt til kanalen, og fargerike vevere gjorde sitt ytterste for å rappe brød og smuler under lunchen.Vi spiste middag med utsikt til mengder av bøfler og elefanter som gikk ned til vannet for å drikke. Flodhestene kom opp av vannet for å gresse, og etter solen gikk ned hørte vi løvene brøle ute i mørket.

Nedenfor følger noen av bildene fra QENP. Hold musepeker over bildene for å se tittel/beskrivelse. Klikk på bildene for å vise galleriet, og piltastene kan da benyttes for å bla mellom bildene. For å se bildene i full størrelse, klikk på «permalink» under bildet i galleriet.

Alle bilder er tatt med Nikon D300s og Nikon 300mm 2.8 VR. Et par av løvebildene er tatt med Tce 2.0 III konverter på 300-millimeteren (600mm effektiv brennvidde)

Queen Elizabeth National Park var et utrolig flott sted, og nå begynte forventningen virkelig å stige ettersom vi satte kursen sørover, opp mot fjellene rundt Bwindi impenetrable forest; fjellgorillaenes rike.  Om en dag eller to skulle vi forhåpentligvis få møte disse mektige primatene, en av verdens mest utrydningstruede art!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: