Ringve botaniske hage.

Ringve botaniske hage er et flott utgangspunkt for makrofotografering når varmegradene kommer tilbake. Her er det rikelig med blomstermotiv fra slutten av april og gjennom hele sommeren. Etterhvert kommer humler, bier og andre instekter som kan gi flotte macrobilder.

I hagen er det også en «andedam» hvor man også kan trene på litt fuglefotografering. Her er det stokkender, kvinender, diverse småfugler som spurver, linerle og selvfølgelig diverse måkefugler som fiskemåke og hettemåke.

Ringve botaniske hage er underlagt NTNU og vitenskapsmuseet.

Hagens viktigste oppgaver er å ta vare på og videreutvikle plantesamlingene som brukes til forskning og undervisning, å formidle kunnskap om det botaniske mangfoldet, og å bidra til bevaring av truede arter.

Hageanlegget er på 130 dekar og har praktfull beliggenhet på en høyde på Ladehalvøya, 3 km øst for Trondheim sentrum. Midt i hagen ligger gården Ringve med historie tilbake til 1600-tallet. Gjennom flere århundrer var Ringve lystgård for velstående trondheimsfamilier, inntil Ringve museum ble etablert her i 1952. Ringve museum er nå Norges nasjonalmuseum for musikk og musikkinstrumenter. Ringve botaniske hage ble opprettet som universitetshage i 1973 og drives gjennom NTNU Vitenskapsmuseet. Hagen er bygget opp som en klassisk universitetshage, der de ulike plantesamlingene demonstrerer ulike aspekter innenfor botanikken, for eksempel plantegeografi, systematikk, etnobotanikk og hagehistorie.

(kilde http://www.ntnu.no/vitenskapsmuseet/ringve-botaniske-hage)

Følgende utstyr er benyttet på bildene over:

Nikon D300s, Nikon 16-85 mm VR, Nikon 70-300 VR, Sigma 150mm 2.8 macro, Nikon Sb-900 blitz og Nikon Sb-R1 macro blits.

En tanke om “Ringve botaniske hage.

  1. Tilbaketråkk: Jeg gikk en tur på (Lade)stien. « Kristian Voldheim fotoblogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: