På «villdyrjakt» i storbyen!

En storbyweekend er kanskje ikke det man forbinder med naturfoto, men på en nylig tur til Amsterdam ble det både tid til storbyliv og litt naturfoto. Riktig var ikke «villdyrene» så ville denne gang, men spennende allikevel å leke litt med motiver og komposisjoner.

Lokasjonen for «villdyrjakten» var Artis Zoo i Amsterdam (Natura Artis Magistra), Nederlands eldste dyrehage grunnlagt i 1838.

Jeg har ikke tenkt å skrive en lang artikkel om positive og negative sider ved en dyrepark. Selv har jeg nok et ambivalent forhold til disse dyreparkene.  Jeg synes det er ille å se «ville» dyr som i naturen vandrer over kvadratkilometer store områder, stuet sammen i små innhegninger, gjerne gående i sirkler/åttetall i fullstendig mangel på fysisk og mental stimulans.  Allikevel ser jeg dyreparkenes rolle som opplæring-  og undervisningsinstitusjoner, hvor barn og voksne kan lære mer om naturen vi er en del av. I tillegg kommer også dyreparkenes rolle i å bevare utrydningstruede dyrearter. Noen arter eksisterer i dag kun i dyreparker, og her kan forhåpentligvis parkene spille en viktig rolle i å få fremtidige individer tilbake der alle dyr hører hjemme, i fri natur!

Bildene nedenfor er alle tatt «under kontrollerte forhold». Jeg har bevisst gått tett på med komposisjonene for å unngå for mye «menneskeskapte forstyrrelser». Jeg mener allikevel man alltid skal merke bildene tydelig (her med undertekst  under galleriet og i metadata til hvert enkelt bilde) slik at den som betrakter bildene aldri er i tvil om bildene omhandler ville dyr i naturen eller tamme dyr!

Alle bildene er tatt under kontrollerte forhold i dyrehage!! Bildene er tatt med Nikon D300s kamerahus og to relativt rimelige «allround-objektiver». Et Nikon 16-85mm VR objektiv og et 18-200 mm VR objektiv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: