Fjernsynskjøkkenet – for de med litt dårlig tid!

Tittelen på dette innlegget er kanskje litt misvisende, selv om det i aller høyeste grad dreier seg om matlaging i kjapt tempo.

Jeg har nemlig begynt å se litt på en for meg ukjent del av fotografiverdenen, timelapse foto. Teknikken med å sette mange bilder sammen til en videosekvens, og dermed lage video/animasjoner som komprimerer tiden til det man har fanget på bildebrikken.

Jeg har i iveren investert i et GOPro Hero2 video/timelapse kamera. Jeg har også rukket å teste det ved et par anledninger, uten at resultatet ble som håpet, men kanskje derimot som forventet. Det var derfor tid for å lese seg litt opp på teknikken, samt å teste i «kontrollerte omgivelser».

Videosekvensen nedenfor er derfor et resultat av første «offisielle» test. En sekvens fra kjøkkenet og matlaging som består av ca 2500 bilder, komprimert ned på litt under 3 minutter spilletid. Dette er «råfilmen» uten at det er gjort noen redigeringer på bildene før de er satt sammen. Det eneste som er gjort, er å slette noen unødvendige bilder samt å  legge på litt hyggelig «fjernsynskjøkkenmusikk!»

Bildene er tatt med GOPro Hero2, satt sammen til mp4-video i lightroom, og deretter redigert enkelt(lagt på musiskk) med standard Microsoft Movie maker.

Speilreflekskameraet er også blitt ustyrt med trådløs timer med intervall muligheter, så da er det bare å vente på en solnedgang som blir neste timelapseforsøk!

2 tanker om “Fjernsynskjøkkenet – for de med litt dårlig tid!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: