Timelapse, take two!

Da er det et nytt «Timelapse» innlegg, nå med solnedgang. Også denne timelapsen er veldig «kortreist», fra verandaen denne gang.

For  noen dager siden rigget jeg opp kamera og stativ klar for å ta bilder av solnedgangen. Det så veldig lovende ut med både vær og lysforhold. Jeg satte opp speilrefleksen med intervall-timer, autofokus slått av, og kameraet satt til «M» for å ha mest kontroll på eksponeringene. Deretter satte jeg intervall-timeren på et bilde hvert 30 sekund, også var det bare å starte. Etter en liten time kom det derimot noen svært mørke skyer seilende faretruende fort. Og etter ytterligere noen minutter var sola forsvunnet, og jeg stod og tørket regn av kameraet. Det var bare å avbryte forsøket, men det gav meg en pekepinn på hastigheter osv på timelapsevideoen.

Et par dager senere var det nytt forsøk, take two! Denne gang med intervalltimeren satt til 15 sek mellom hvert bilde. Nå var det bra lys og været så også lovende ut. Litt vind, men ikke noe nedbør. Og nå fikk jeg «fanget» hele solnedgangen, og det ble faktisk noen ganske fine farger i det sola forsvant.

Det blåste litt for mye under opptaket, så det er noe forstyrrende bevegelser fra den bjørka som er til venstre i bildet, men jeg synes det ble en grei øvelse i eksponeringer og kontroll på hastighet i videoen.

Bildene er satt sammen med LR Timelapse og Adobe Lightroom. Videoen er konvertert med 15 bilder pr sek, for å få ned hastigheten på skyene og «vindrusket» i bjørka.

2 tanker om “Timelapse, take two!

  1. Så morsomt, det ble skikkelig kult med de skyene, og noen flotte farger og lys flere steder. Litt synd med bjørka som du sier, men det er jo morsomt å eksperimentere, og ikke minst lærerikt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: