Sommertid i skogen!

Når trær og skogbunn endelig eksploderer i grønt og fargerike blomster strekker seg mot sola, kan det allikevel virke ganske så stille i «sommerskogen». Er du på utkikk etter småfugler, vil disse virke nesten fraværende i denne perioden. Fuglene har på denne tiden dannet par, og funnet sine områder, så de har ikke noen grunn til å synge som om våren. Fugleungene er også på vei ut av redet, og disse små lurvete «fjærballene» er pga sin mangelfulle erfaring og til dels dårlige flyvedyktighet mest interessert i å forbli usett.

Men har du en foringsplass som etterfylles regelmessig vil denne trekke til seg de som er ute etter et «lettkjøpt» måltid, også om sommeren.

Og dukker man ned i skogbunnen er det nå det virkelig er liv! Blomstene strekker seg mot lyset, og det finnes et uttall forskjellige insekter, biller og edderkopper for den som ønsker å utforske makroverdenen.

Sommeren 2012 har også vært relativt våt mange steder. Dette gir masse vann i bekker og åer, som igjen gir spennende fotomuligheter, feks med gråfilter og lange lukkertider.

For den som ikke er avhengig av 30+ grader og solfylte uker i sørlige strøk, så gir sommertiden i skogen rikelig med fotomuligheter, bare man leter litt!

Her er et knippe av mine bilder fra «sommerskogen». Bildene er en variasjon over fugle/dyrebilder med teleoptikk, naturbilder med fossefall og lange lukkertider, og også makrofotografi.

Alle foto er tatt med Nikon D300s kamerahus, diverse Nikon og Sigma optikk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: