Vinterlys

«Mørketiden» fra slutten av november til begynnelsen av januar kan gi et utrolig flott lys. Sola står lavt på himmelen, og dette gir flott fotolys store deler av tiden sola er over horisonten. Man slipper opp kl 0430 for å fange de gylne solstrålene. Ulempen med dette er selvfølgelig (for min del) at det blir få dager med fotografering. Det er mørkt før man drar på jobb, og mørkt når man kommer hjem. Derfor er det utrolig flott når alt klaffer i helgene, med oppholdsvær og gjerne klar himmel i det sola kommer opp eller går ned.

Nedenfor er noen eksempler på fotografering i vinterlyset. Felles for alle bildene er at de er tatt i ettermiddagslys når sola står lavt og motivene er fotografert omtrent rett mot sola. Dette kan gi utrolig flotte farger og effekter både i vann og gjennom disig vær. De tre bildene av fugl i vannet er tatt nå i begynnelsen av desember, mens de to bildene av kvistene er tatt tidlig januar i fjor.

Fuglebildene er tatt med Nikon D300s, Nikon 300mm 2.8 VR + TCe III 2.0.  Bildene av kvistene er tatt med samme kamera, men her er det brukt en «vanlig» 70-300 mm med blender 4,5 – 5,6.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: