Samburu National reserve

Første reisemål på safarien i Kenya var Samburu National Reserve. Dette er en nasjonalpark nord i Kenya. Parken er ca 160 kvadratkilometer og dermed en av Kenyas mindre parker. Samburu National Reserve ligger ca 350 km nord for Nairobi, og ligger på 800 – 1200 moh. Beliggenheten og høyden over havet gjør området varmt om dagen, men med svalere netter.

Vi bodde på Samburu Game Lodge, en flott lodge inne i parken. Beliggenheten var utmerket for en «morning game drive» og en «afternoon game drive». Dette vil si at vi kjørte ut for fotografering kl 06:30 (med frokost medbrakt i bilen) og returnerte til lodgen ca kl 12:00. Etter lunch og et par timer avslapping kjørte vi ut igjen ca kl 15:30 og returnerte til lodgen 18:30 når sola gikk ned. På denne måten får man mye ut av dagen rent fotografisk, og man er ute «der det skjer, når det skjer» og når lyset er best for fotografering.

Foruten spesielle arter som somalistruts, rutete sjiraff, gribbperlehøne, grevy’s sebra og sjiraffantilope (Gerenuk) fikk vi også møte de store kattedyrene (løver, gepard og leopard) samt oppleve elefanter som krysset elven i parken. Det var med andre ord en fantastisk start på safarien, med mange flotte opplevelser.

Artsmangfoldet gjør det umulig å presentere alt vi opplevde på denne bloggen, men her er noen øyeblikk jeg husker spesielt godt fra Samburu national reserve.

 

På disse bildene har jeg benyttet Nikon D300s sammen med et Nikon 300mm fast teleobjektiv. På noen av bildene er det også benyttet teleforlenger, slik at brennvidden er 500 mm. Jeg hadde også med en Nikon D7100 som stort sett var utrustet med en 16-85mm for oversiktsbilder.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: