Samburu spesial five!

Dette er det andre innlegget fra turen til Kenya i sommer. Det er også det andre innlegget fra Samburu og handler om de mer særegne artene for dette området.

Når man leser om safari i Afrika blir ofte «the big five» nevnt. Disse fem store dyrene man tidligere skulle jakte og skyte, men som nå «skytes» med kamera hvis man er så heldig å få se de. «The big five» er elefant, løve, leopard, bøffel og neshorn. Vi fikk se alle de fem store på safarituren i Kenya. Det finnes også flere andre lister over dyrearter i Afrika. Her kan nevnes både «The tiny five» og «The ugly five».

Samburu National reserve har også sin liste over dyr som er spesielle for denne regionen. Dette er «Samburu spesial five»!

Artene på denne lista er Somalisk struts, Gerenuk (sjiraffantilope), rutete sjiraff, Grevy’s sebra og oryx. I Kenya vil du finne disse artene kun i og rundt Samburu regionen. Vi var så heldige å få oppleve alle disse fem artene mens vi var i Samburu, og det ble også noen bilder av noen av disse dyrene.

Alle bildene er tatt med Nikon D300s og Nikon 300mm 2.8 VR

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: