Lake Nakuru

Lake Nakuru er en av de grunne sodasjøene i Øst Afrika. Dette er spesielle innsjøer, med høyt saltinnhold og veldig basisk vann. Normal ph i Lake Nakuru er 10,5! Dette gir derfor veldig spesielle næringsforhold, og store flokker med vanlig flamingo og dvergflamingo har i årevis holdt til her og spist av de blågrønne algene som danner seg i vannet. Flere av disse innsjøene har ikke noe utløp, så vannstanden reguleres kun ved fordampning. Det er dette som blant annet skaper opphopningen av salt i vannet. I de siste årene har økt nedbørsmengde ført til at flere av disse innsjøene nå er oversvømt. Vannstanden i Lake Nakuru har steget med over 2 meter. Som en konsekvens av økt tilførsel av ferskvann har saltinnholdet endret seg, og ph-en har sunket. Det er derfor ikke næringsgrunnlag for de store flamingoflokkene her, og de har forflyttet seg til blant annet Lake Bogoria. Jeg kommer tilbake til denne innsjøen i et senere blogginnlegg.

Vi hadde en dyktig turoperatør som hadde sjekket ut dette på forhånd, og oppholdet vårt i Lake Nakuru var derfor kun en natt med en «morning game drive» og en «afternoon game drive.» Vi fikk på disse turene blant annet se Rotschild sjiraffen, og vi kom også på fotohold av hvit neshorn. Vi fikk også fotografert pelikaner, vadefugler og noen rovfugler, men de store mengdene vilt og fugler er nå borte fra innsjøen og parken. En annen stor utfordring med den økte vannstanden er at veiene er oversvømt, og man har måttet lage nye «dirtroads» rundt innsjøen. Det gjør at det kun er korte strekninger hvor man faktisk kommer ned mot vannet og kan fotografere.

Her er noen bilder fra Lake Nakuru, og i neste blogginnlegg blir det flamingobilder fra Lake Bogoria.

 

På bildene over er følgende utstyr benyttet: Nikon D300s, Nikon D7100, Nikon 300mm 2.8 VR, Nikon tc-17e ii telekonverter, Nikon 16-85mm.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: