Nytt år, nye fotomuligheter!

Førjulsvinteren i Trøndelag var svært mild med lite/ingen snø og mye vind. Når vinteren er på det mørkeste, og i den i tillegg preges av gråvær merker jeg at inspirasjon til foto forsvinner. Januar startet like mild som desember, men i de siste to ukene har vinterværet med minusgrader og litt snø omsider kommet til Trondheim.

I mangel på inspirasjon utendørs startet jeg derfor et lite innendørs fotoprosjekt. Miniatyrfigurer og makrofotografering. Det finnes mange nettsteder som omhandler dette temaet, og jeg har hatt lyst til å prøve meg på dette. Jeg hadde noen ideer om hvilke scener jeg ville skape, og kjøpte inn minitatyrfigurer (Preiser 1:87 figurer for modelljernbane) og etablerte et lite «makrostudio».

Poenget med disse scenene er å bruke gjenstander som man kjenner størrelsen til, og sette miniatyrfigurene inn i en skapt situasjon.

Jeg har under laget tre scener, en med kaffebønner som skal bli til kvernet kaffe, en scene med en blomkålsuppe som fungerer som basseng for figurene, og til slutt en supermarkedscene med figurene på handletur. Jeg har også tatt med noen «behind the scenes» bilder som viser «studioet» og utstyret som er benyttet.

Jeg har brukt et Nikon 60mm makro-objektiv, en Nikon SB-900 blits med påmontert softboks. Denne blitsen fungerer også som «master» for to SB-R200 makroblitser. Disse er trådløse og kan, foruten å være påmontert objektivet, flyttes rundt og plasseres slik at de lyser opp scenen fra ønsket vinkel.

Her er noen eksempler fra min makrolek med miniatyrfigurer.

Bildene er tatt med 1/200 sek lukkertid,  f/16, ISO 100 og SB900 blits + to SBr200 blits.

En tanke om “Nytt år, nye fotomuligheter!

  1. Hei!

    Kjempeartig! Utrolig hva man kan få til. (du begynner også å få en del utstyr, skjønner jeg).

    Her er det det lat søndag med pledd på sofaen og sport på TV’n: var nede hos Ingrid og Trygve på den tradisjonelle «utetinga» av jula i går kveld. God mat og mye god drikke og sent til sengs. Rekonvalens i dag. Ellers er det bara bra med oss. Har kjøpt trimsykkel og startet nyåret med sykling og roing….. så nå skal vi bli spreke. Håper det er bra med dere også.

    Mamma og pappa.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: