Fremkalling av bilder.

Jeg fotograferer utelukkende med kamera stilt inn på råformat (NEF i Nikon-verden). Ikke fordi det nødvendigvis blir bedre kvalitet på bildefilene, men det gir meg mer frihet i etterkant. Det ligger mer informasjon i bildefilene, og bilder som kan se ut til å være utbrent (enten i høylys eller sort) kan som regel hentes inn igjen.

Jeg har siden 2010 brukt Adobe Lightroom som mitt primære «fremkallingsverktøy». Jeg liker arbeidsflyten i Lightroom, og at man hele tiden ikke gjør noe destruktiv redigering på bildene. 95% av bildebehandling gjør jeg med Lightroom, og kun unntaksvis bruker jeg annen programvare for fremkalling og redigering av bilder.

Bildene nedenfor er eksempler på ferdig «fremkalte» bilder, og råfilene for hvert enkelt bilde.

«ViewPoint Snøhetta» er kun fremkalt med Lightroom. «Tåke i skogen» er fremkalt i Lightroom, deretter har jeg benyttet et annet program (Perfect Effects 8) for å legge på rammen rundt bildet. «Ved sjøen» er fremkalt i Lightroom + effekter og ramme fra Perfect Effects 8. Bildet «Gravemaskin» er fremkalt med Lightroom, deretter har jeg brukt Perfect Effects 8 for å legge på en HDR effekt i form av mye kontrast + ramme rundt bildet. På dette bildet har jeg også brukt Adobe Photoshop CC for å fjerne en bygning til høyre i bildet. Grunnen til dette er at jeg syntes bygningen tok fokus vekk fra maskinen.

Her er før- og etterbildene.

 

2 tanker om “Fremkalling av bilder.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: