2014 – et innholdsrikt fotoår!

2015 er kun et par dager gammelt, og det er på tide å gjøre opp en liten status på året som har gått, fotoåret 2014.

2014 ble innholdsrikt både når det gjelder fotografering av nye motiver, men også hvordan jeg har brukt bildene mine. I 2014 var jeg ikke på noen fotoreise utenlands , men har fotografert til dels mye «innaskjærs», i Trøndelag og da spesielt rundt Trondheim. Jeg var flere turer til hytta på Bjorli (Oppland), og det har blitt flere flotte bilder fra disse turene i år også. Andre turer gjennom Sør-Norge til blant annet Valdres, Skiensområdet og Venabygdsfjellet har også gitt mange bilder som gir spennende «digitalarbeid» til mørke vinterkvelder.

Jeg har i år deltatt i flere nasjonale fotokonkurranser i regi av NSFF (Norsk Selskap For Fotografi, amatørfotografenes paraplyorganisasjon), og det har blitt flere antatte bilder, og også «Hederlig omtale» i Moelv Digitale 2014 og Hønefoss 24. nasjonale konkurranse.

I mars i 2014 deltok jeg for første gang i internasjonale konkurranser. Jeg har deltatt i konkurranser i regi av FIAP som er en internasjonal organisasjon for amatørfotografer. Etter jeg fikk tilbake resultater fra de første konkurransene, ble målet mitt å klare kravene til en såkalt «AFIAP» tittel (Artist FIAP) i løpet av 2014.

For å oppfylle kravene til AFIAP må man ha fått minimum 40 antatte, fordelt på 15 unike bilder. De må være fra minimum 15 ulike konkurranser i 8 forskjellige land. Kravene ble oppfylt høsten 2014, og rett før jul ble søknad om «AFIAP» tittel postlagt og sendt.

Jeg har fortsatt å delta i konkurranser gjennom året, og har ved utgangen av 2014 deltatt i 24 konkurranser i 15 ulike land. Det har blitt totalt 163 antatte bilder, og jeg har også vært så heldig å vinne flere medaljer og «hederlige omtaler».

Bildene som er blitt premiert utover «antatt» kan sees her.

Det har også vært et innholdsrikt og spennende år sammen med fotovenner i Trondhjems kameraklubb. Det er stort aktivitetsnivå i klubben, og fotoworkshop til Agdenes var et av vårens høydepunkter. Mer om den workshopen kan leses her.

Klubben arrangerer hver måned en konkurranse «Månedens bilde» med et gitt tema. Plasseringene man oppnår her summeres sammen mot slutten av året. I år ble jeg på juleavslutningen til klubben utnevnt til «Årets fotograf» på bakgrunn av resultatene oppnådd i «Månedens bilde» gjennom året! 🙂

Nedenfor er noen av mine bilder tatt gjennom året som har gått, også er det bare å håpe på et godt nytt og spennende fotoår!

(I år går blant annet min store fotoreise tilbake til Masai Mara, Kenya. Turen arrangeres i slutten av august, og vil forhåpentligvis foregå midt i høysesongen for gnuvandringene «the great migration». Se info her)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: