Workshop i kreativ foto!

Jeg har av forskjellige årsaker ikke fotografert mye i vinter. Kameraet har i lange tider ligget i fotosekken, og jeg var derfor spent når jeg i sist helg skulle delta på Trondhjems kameraklubb sin workshop i kreativ foto!

Det ferdige resultatet hvor de siste justeringer og retusjeringer er ferdig.

Workshopen ble ledet av John Colbensen, og var delvis en inspirasjonsworkshop, men også en workshop med mål om å lage oppgaver, visualisere disse, gjennomføre de fotografisk og ikke minst; sette sammen et resultat med redigeringsverktøy.

Vi jobbet i grupper med å finne tema og oppgaver, og selv om jeg etter hvert endret oppgaven min (og senket ambisjonene noe) var jeg usikker på om jeg fikk gjennomført det jeg hadde planlagt. Min oppgave var relatert til temaet «veien», og jeg ønsket i utgangspunktet å lage noe tilknyttet «Ved veis ende».

Jeg hadde sett meg ut en «location» ved Seilbåtforeningen ved Skansen, hvor det er et utslippspunkt for båter. Tanken her var å fotografere en person som hadde kommet «til veis ende» og stod foran vannet som eneste utvei. Jeg fotograferte meg selv i ulike positurer for senere å kunne sette dette sammen til ett bilde. Kameraet stod på stativ og jeg løp frem og tilbake med selvutløser på kamera.

Etter hvert som jeg jobbet meg gjennom redigeringen ble det klart at bildet skulle ikke være «ved veis ende» men heller «Veien tilbake.» Personen ved sjøkanten skulle få hjelp til å snu, og finne en bedre vei ut av situasjonen. Ved å bruke meg selv som begge personene ønsket jeg å visualisere at man noen ganger trenger hjelp av noen andre, men at man også kan gjøre mye for seg selv, ved at man lar den «rette» indre stemmen ta kontroll over veivalget.

Nedenfor er et galleri som viser arbeidet med bildene, fra opptak, via redigering og endringer til det ferdige resultatet. Bildene er slått sammen med Photoshop CC. Fjerning av elementer som lyktestolpe og andre «forstyrrende» elementer er også gjort i Photoshop. All fargejustering, beskjæring, endring av skarphet, lokal kontrast osv er gjort i Lightroom. Til slutt har jeg brukt Perfect Effects for å legge på vignettering og ramme på bildet.

En utrolig spennende prosess, og et bildekonsept som er veldig ulikt det jeg tidligere har laget.

2 tanker om “Workshop i kreativ foto!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: