Uganda – Lake Mburo NP og oppsummering fra en førstereisgutt!

Etter to fantastiske døgn i Buhoma og Bwindi NP satte vi kursen østover mot lavlandet, savannene og Lake Mburo National Park. Siste overnatting skulle være i teltlodgen «Mantana’s Lake Mburo Tented Camp» før vi tok fatt på siste stykket mot Kampala, Entebbe og hjemreise.

Selv om vi kun hadde en overnatting i Lake Mburo fikk vi med oss en ettermiddagssafari med solnedgang ved ankomst og en liten morgensafari ved avreise.

Lake Mburo National Park ligger ca 25 mil vest for Kampala og parken er med sine drøyt 260 kvadratkilometer Ugandas minste savanne-nasjonalpark. Av større patterdyr finnes det blant annet bøfler, impalaer, sebraer og løver. Nasjonalparken er også hjem til over 300 ulike fuglearter.

Det store målet i denne nasjonalparken var å få noen bilder av sebraer, som var et av få dyr på den ugandiske savannen vi ikke hadde sett enda.

Klikk på bildene for å vise galleriet, og piltastene kan da benyttes for å bla mellom bildene.

Alle bildene er tatt med Nikon D300s og Nikon 300mm 2.8 VR

Uganda – oppsummering

Etter 14 dager på tur med mange flotte og mektige opplevelser, var det godt å sette kursen nordover igjen. Turen hjem gikk også veldig greit, og jeg kom hjem til Trondheim med noen suvenirer, mange bilder og enda flere inntrykk!

Først og fremst var det et kultursjokk og oppleve Afrika og Uganda for første gang. Menneskene, livet, byene og landsbyene. Det var mektig å se hvor store deler av landet som lever veldig enkelt i forhold til vår vestlige standard. Det var enda mer mektig å møte menneskene, se stoltheten deres og oppleve gjestfriheten!

For en safari-førstereisgutt var helt klart møtet med Murchison Falls NP den store «sjokk-opplevelsen» av den afrikanske savannen. Dette var den første nasjonalparken vi besøkte. Mangfoldet og mengden dyr overgikk alt av forventninger, og det var vanskelig å ikke fylle minnebrikkene allerede de to første dagene! Derfor; «Lytt til erfarne safarifolk!» Vi var 4 personer i «vår» bil. To ferskinger, og to erfarne. Det var utrolig nyttig å få råd og veiledning av de erfarne og ikke minst at de sørget for framdrift på savannen.

Lodgdene/hotellene/campene vi bodde på var også utrolig bra. Overgangen fra 0 grader og regn i Trondheim til +40 i Murchison Falls var en utfordring, men med utrolig bra service, mat og drikke på lodgene tok det ikke lang tid før vi var tilvendt et varmere klima. Jeg har allerede skrevet et innlegg om Queen Elizabeth  NP og Mweya Lodge, men dette var bare et utrolig fantastisk sted. Helt klart mitt favoritt safaristed på turen!

Den største naturopplevelsen var allikevel gorillasporingen i Bwindi! Jeg skrev om denne i forrige innlegg og la ut en mengde gorillaportretter, og det er helt klart et minne for livet! Jeg anbefaler ALLE en slik opplevelse. Også fordi pengene vi turister betaler for sporingen hjelper å holde denne kritisk utrydningstruede arten i live!!

Jeg må også nevne turoperatøren Hvitserk som arrangerte denne turen. Vi var som tidligere nevnt 14 personer i min gruppe (totalt 27 personer fra Norge på denne turen), og turen var fra Hvitserk sin side utrolig bra planlagt fra første til siste dag. Reiselederne våre, David fra foto.no og Tom fra Natur&Foto, sørget også for at gjennomføringen av turen ble utrolig bra. Og sist, men ikke minst; reisefølget på bilen vår og i de to andre bilene gjorde en utrolig flott tur til en fantastisk opplevelse!!

Dette var siste innlegg fra Uganda og om nasjonalparkene vi besøkte.

Til slutt, noen lenker:

http://www.hvitserk.no/turer/safari/fotosafari_i_uganda – Hvitserk sin nettside om fotosafarien.

http://www.paraalodge.com/ – Lodgen i Murchison Falls

http://www.mountainsofthemoon.co.ug/ – Hotellet i Fort Portal

http://www.mweyalodge.com/ – Lodgen i Queen Elizabeth Park

http://kitandarabwindicamp.com/ – Campen i Buhoma/Bwindi

http://www.kimbla-mantanauganda.com/index_Page344.htm – Lodgen/Campen i Lake Mburo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: