Påsketur!

Etter å ha skrevet fem relativt lange innlegg om turen til Uganda blir dette innlegget fra litt mer hjemlige trakter. Årets påsketur gikk til Bjorli, der mine foreldre har hytte. Denne hytta ligger flott til som utgangspunkt for både skiturer, avslapning i solveggen og ikke minst muligheter for fotografering av diverse småfugler. I år var det en VELDIG snørik start på påsken, så hytta i seg selv og terrenget rundt med snøtunge furutrær var også utmerkete fotomotiver.

Nikon D300s og Nikon 16-86mm på 16 mm, F11, ISO 200, 25 sek.

Etterhvert som sola kom fram og snøværet avtok, ble det gjort klart for fotgrafering av småfuglene ved hytta. Før jeg kunne, som Øystein Sunde sier: «rigge meg til med kamera, for å ta bilder av fugler i farger med bakoversveis», måtte først fuglene «finne igjen» foringsstubben. Jeg var spent på om fuglene ville komme tilbake i løpet av påsken, de hadde tross alt ikke blitt foret på flere måneder.

Først var det et kjøttmeispar som fant tilbake til solsikkefrø og meiseboller. Dagen etter var granmeisen (usikker, mulig det er løvmeis, noen må gjerne korrigere) som var kommet tilbake, og mot slutten av påskeuka, var både kjøttmeis, granmeis, svartmeis, bokfink og flaggspett ivrige gjester på stubben.

Turen til Afrika og Uganda som jeg har skrevet mye om tidligere kommer til å være et minne for livet, men å sitte under kamuflasje med kamera og studere de ulike fugleartene, hvordan de oppfører seg, hvem som sjefer over hvem, og ikke minst – prøve å fange disse øyeblikkene er for meg også fantastiske naturopplevelser.

Nedenfor følger et utvalg bilder tatt i løpet av påska 2012 på Bjorli.

Alle fuglebilder tatt med Nikon D300s og Nikon 300mm 2.8 VR + 1.7 TCE II konverter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: