Hamstring!!

Hamstring er i dag sjelden nødvendig. Når hamstring allikevel er nevnt, er det knyttet opp til diverse «kriser», det være seg melkekrise, smørkrise eller kjøttkrise- alle mer eller mindre mediagenererte hysterier. Det kan og være hamstring av dopapir og bleier i påvente av en forhåndsvarslet transportstreik. Men for noen er hamstring, spesielt om høsten, en nødvendighet. Jeg tenker da på dyr og fugler rundt oss i naturen.

Trekkfugler vil bruke mye tid på å spise før de legger ut på ferden mot sør, for de trenger energi til den lange reisen.

Arter som overvintrer hos oss spiser mye mens mattilgangen fortsatt er brukbar, for å ha fettreserver til vinteren. Mange arter hamstrer også mat som de finner igjen i løpet av vinteren. Det mest klassiske eksempelet er vel ekornet som kan gjemme unna store mengder nøtter, frø og annet «snacks» til vinteren. Den finner ikke på langt nær alt igjen, og dette gir mulighet for en del plantearter å spre seg og spire til våren.

Lavskrika er en annen art som også hamstrer om høsten, og den kan gjemme unna flere tusen «godbiter» på forskjellige steder. Forskning viser at lavskrika faktisk kan finne igjen så mye som 90% av lageret sitt!

Hamstringen og «oppfetingen» om høsten gir gode fotomuligheter. Dyr og fugler er nå travelt opptatt med å spise, og er du forsiktig/bruker kamuflasje, kan det bli gode fotomuligheter tett inntil motivene.

Bildene er tatt med følgende utstyr: Nikon D300s, Nikon 300mm 2.8, Nikon TCe 1.7 konverter, Nikon TCe 2.0 konverter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: