Elefantene i Samburu.

Det er i skrivende stund første søndag i advent 2013. Desember begynner med samme vær som siste halvdel av november, regn 5-6 plussgrader og MYE vind. På slike dager er det helt greit å ta fram bildene fra tidligere fototurer, og se om de kan brukes til noe.

Jeg kom hjem fra Kenya i august i år med ca 8000 bilder, fra 12 dagers fotosafari. Nå er antallet bilder slanket ned til ca 1900 og det er nå det begynner å bli artig å jobbe med bildene.

Jeg har allerede skrevet to innlegg om Samburu nasjonalpark, og bildene nedenfor er også fra samme sted. Vi hadde flotte opplevelser der hver dag, og møtene vi hadde med elefantene var fantastiske.   Jeg har tatt med to bilder fra samme sekvens hvor det første er  rett fra kamera og det andre «fremkalt» til det ferdige resultatet. Jeg ønsker å vise hva man kan hente ut fra bilder som i utgangspunktet lider under harde kontraster, skarp sol og veldig mørke skyggepartier. Jeg bruker Lightroom for redigering av bildene mine, og her har jeg lysnet skyggepartiene ganske mye. Jeg har også økt «clarity» på himmelen og på dyrene for å fremheve konturene. Jeg ønsket også å tone ned fargene i bildet, og har derfor dratt ned «vibrance» ganske mye, men økt bruntoner og grønntoner etterpå fra HSL fanen i Lightroom.

Siden dette ferdige bildet ikke skal brukes i noen fotokonkurranser har jeg tillatt meg å fjerne en «forstyrrende» kvist oppe i høyre hjørne, samt klonet vekk bygningene i venstre bildekant. Dette er gjort med Photoshop CC. Deltakelse i fotokonkurranser i kategori «naturfoto» tillater ikke slik «manipulering» av bildet. Jeg har derfor også laget meg en versjon av bildet som inneholder alle originale elementer og derfor kan benyttes ved en eventuell konkurranse.  Nedenfor er originalopptak til venstre og et ferdig fremkalt bilde fra samme fotosekvens til høyre.

wpid-K7V0681.jpg        wpid-K7V0680-Edit-Edit.jpg

Bildet er tatt med Nikon D7100, Nikon 16-85mm på 70mm brennvidde. F/10, 1/125 sek, og ISO 100.

Her er flere bilder fra elefantene i Samburu. Disse bildene er tatt ved to ulike møter vi hadde med disse fantastiske dyrene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: