Jeg gikk en tur på (Lade)stien.

Sist søndag tok jeg med teleobjektivet på en tur langs Ladestien. Målet var i utgangspunktet å se etter sjøfugl, og storskarven var jo på plass som vanlig. Jeg så også ærfugl og havelle, men disse var alle utenfor «skuddhold».

Mens jeg stod og fotograferte storskarven, var det en bilfører som elegant tømte bilen sin for diverse matrester før han kjørte avgårde. Jeg oppfattet dette først etter noen minutter da kråker, skjære og måker begynte å sirkle i nærheten av meg. Det er ikke så ofte jeg fotograferer kråker, men nå stod jeg veldig godt til med 600mm tele. Fuglene var også litt høyere i terrenget enn meg, noe som ga en bra fotovinkel. Det var utrolig fasinerende å se hvor fort og effektivt noen få kråker og en skjære rydder opp etter sløve mennesker, til og med det meste av innpakningspapiret til «7-Elevenmaten» forsvant ned gjennom glupske nebb!

Jeg tok også turen innom Ringve botaniske hage. Her var det virkelig blitt vinterlig, med tykk is på «andedammen» i parken. (Det så ganske så annerledes ut i slutten av mai.) Noen kinasøter holdt allikevel ut frost og snø i blomsterbeddene, og stod fortsatt med blomster. Artig var det jo å oppdage en skikkelig spettsmie blant grantrærne i arboretet og med en flaggspett som hakket i vei på konglefrøene.

Gråtrost og sidensvans så ut til å kjempe om de siste spiselige bærene, og flokker av de to «bærtyvene» sirklet rundt på leting etter mat.

Nedenfor er noen bilder fra denne søndagsturen, sett gjennom teleobjektivet. Været var ikke det beste, med lavt skydekke og enkelte regndråper. Med unntak av skarvebildene ble det derfor bilder med ISO fra 1000 til 1600. Ikke ideelt med min litt «aldrende» D300s, men det fungerte tross alt rimelig greit.

Bildene er tatt med Nikon D300s, Nikon 300mm 2.8 VR + TCeIII 2.0 og Nikon 70-200mm 2.8 VR.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: