Naturfoto.. eller matfoto? – Oksehaleragu!

Det er ingen hemmelighet at ved siden av foto så er mat og matlaging en av mine store lidenskaper. Jeg har allikevel forbeholdt denne bloggen til naturfoto. Men nå gjør jeg et unntak!

Jeg har spist oksehaler ved noen anledninger, men aldri forsøkt å tilberede disse fantastisk undervurderte råvarene selv. Helt til nå nylig. Oksehaler er ikke hverdagsmat, og derfor heller ikke helt enkelt å få kjøpt på impuls i butikken. Men forleden dag fant jeg oksehaler i ferskvaredisken til ICA på Sirkus Shopping (nytt kjøpesenter i Trondheim).

Jeg dro hjem torsdag med ca 1,5 kg oksehaler og leste gjennom oppskrifter i kokebøker og på Internet. Når jeg lager mat så bruker jeg oppskrifter nesten alltid som inspirasjon, IKKE som bruksanvisning. Jeg kikker etter hva jeg synes ser godt ut, hvilke råvarer som benyttes, og lager deretter min egen vri, alt etter hva jeg kan få kjøpt av råvarer og ikke minst hva jeg selv har lyst til.

Oksehalene ble derfor laget utifra tre inspirasjonskilder; 1. «Inn med sølvskje» en flott kokebok av Anne-Kat Hærland og Eyvind Hellstrøm. 2. www.heiamat.no, en fantastisk matblogg med spennende retter, og 3. pastaretter spist i Toscana, fritt etter slik jeg husker de.

Min variant ble derfor hjemmelaget pappardelle (bred pasta) med oksehaleragu.

Jeg kommer ikke til å liste opp noen oppskrift her, bruk heller  inspirasjonskilde 1 og 2 over. MEN jeg ønsker å dele noen bilder som viser prosessen fra råvarer til ferdig rett.

Dette er mitt første «matblogginnlegg», så kom gjerne med tilbakemeldinger!

Alle bilder er tatt med Nikon D300s, Nikon 35mm F1.8 og Nikon SB 900 blits.

4 tanker om “Naturfoto.. eller matfoto? – Oksehaleragu!

  1. Imponerende. Bra bilder også, eneste at det aller første kunne hatt litt bedre skarphet i midten, de andre veldig bra. Lenge siden jeg har laget oksehaler nå, ble jo litt fristet..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: