Lake Bogoria.

Bogoriasjøen var den andre sodasjøen vi besøkte i Kenya. Disse sodasjøene er som jeg skrev i tidligere innlegg veldig spesielle, med svært basisk ph, noe som gir næringsgrunnlag for blant annet dvergflamingoer og vanlig flamingo. Vi hadde lagt inn en overnatting ved Bogoriasjøen, siden rapportene sa at store flokker med dvergflamingo hadde flyttet hit fra Nakuru.

Vannstanden i Bogoriasjøen er også veldig høy i forhold til hva den var for et par år siden, og de varme kildene man før kunne se langs bredden står nå under vann. Men da vi besøkte innsjøen var det drøyt 500 000 dvergflamingoer ved sjøen, og de var et fantastisk skue.

Ved Bogoriasjøen kan man fritt gå hvor man vil langs stranden og fotografere, men strenge regler gjelder selvfølgelig her også med hensyn til hvordan man oppfører seg i et naturreservat. Vi hadde en ettermiddagsøkt og en morgenøkt med fotografering ved Bogoria, og her er noen av resultatene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: