Masai Mara!

Masai Mara er Kenyas mest kjente og mest besøkte nasjonalpark og verneområde. Masai Mara er et av de virkelig store navnene ved siden for eksempel Serengeti (Tanzania) i Øst-Afrika, og kanskje en av de stedene som er mest kjent for sitt dyreliv på hele det afrikanske kontinentet.

Masai Mara nasjonalpark og verneområde er på ca 1500 kvadratkilometer og ligger helt vest i Kenya på grensen til Tanzania. Sammen med Serengeti danner disse parkene de enorme savanneslettene som igjen gir næring til hundretusener av gressetere på stadig vandring etter friskt gress. «The great migration» som denne vandringen har blitt kalt, involverer over en million gnuer, titusener av sebraer og diverse antiloper som vandrer over savannene på leting etter beiteområder. Disse dyrene gir mat til en utrolig mengde rovdyr, som løver, geparder, leoparder, hyener, sjakaler osv. I tillegg er savannene hjem for et rikt fugleliv, selv om de fleste turister i disse områdene primært søker de store pattedyrene.

Vi tilbrakte 4 hele døgn i Masai Mara, på jakt etter fotomuligheter blant store gnuflokker og rovdyr som hadde gode dager med masse mat. Opplevelsene overgikk alle forventninger, men med en enorm turisttrafikk og internasjonale TV-selskaper på iherdig jakt etter gode TV-bilder, fikk vi også dessverre se medaljens bakside i Masai Mara. Men dette kommer jeg tilbake til i et senere innlegg. Det samme gjelder migrasjonen, og gnuene som krysset Mara-elven. Det får bli neste innlegg. Nedenfor er noen bilder fra alt det fantastiske vi fikk oppleve i Masai Mara, uavhengig av gnuvandringen, turister og kinesiske tv-selskap..

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: