Migrasjonen og oppsummering av turen til Kenya.

«Den store migrasjonen» er gjerne et navn som blir brukt om den store vandringen av gnuer, sebraer og andre gressetere som i juli/august krysser grensen mellom Tanzania og Kenya og kommer inn i Masai Mara nasjonalpark og verneområde. Denne årlige begivenheten kan være svært spektakulær og antallet dyr er nesten uvirkelig. Man beregner at det er ca 1 500 000 gnuer, sebraer, antiloper, bøfler og andre dyr som deltar i denne vandringen.

Masai Mara nasjonalpark er delt av elven Mara, og det er gnuenes kryssing av denne elven som kan gi de helt store «actionbildene». Hundrevis, noen ganger tusenvis, av dyr presses mot elven på jakt etter grønnere gress på den andre siden. Når presset blir stort nok, hopper de første dyrene ut i elven. Dette setter i gang en dominoeffekt i flokken, og stadig flere dyr presser på for å komme ut i elven og over til den andre siden. Krokodiller og gribber venter på hva som skal skje, og avhengig av kaoset som oppstår kan det gjerne ligge igjen mange titalls dyr døde, eller døende, ute av stand til å komme seg opp på trygg grunn.

Migrasjonen tiltrekker seg også tusenvis av turister, og vi fikk dessverre oppleve flere situasjoner som ikke var det jeg hadde forventet i en nasjonalpark. Ved et krysningspunkt ved Mara-elven oppstod det et kaos uten like når over 50 biler med turister ønsket best mulig posisjon ved elva. Dette resulterte i at dyrene ble skremt og trakk seg tilbake. I tillegg var vi i vår bil inneparkert i kaoset i over 5 timer!!

De verste eksemplene på forstyrrende aktivitet var det allikevel et stort kinesisk tv-selskap som stod for. CCTV hadde en stor leir i parken for å dokumentere migrasjonen og annet dyreliv på savannen. Vi så selv ved to anledninger TVbiler fra CCTV kjøre opptil dyr for å framprovosere reaksjoner fra disse dyrene. Dette er IKKE oppførsel jeg synes er (natur)fotografer (eller andre turister) verdig.  Det var tydelig manglende forståelse for hvordan man oppfører seg i villmarken, men derfor enda mer beklagelig at lokale myndigheter ikke klarer å slå ned på slik oppførsel.

Masai Mara er avhengig av turistene for å overleve, men turistene må også gi dyrelivet i Masai Mara muligheten til fortsatt å leve.

Jeg vil allikevel uten tvil anbefale Kenya og Masai Mara til alle som ønsker å oppleve Øst-Afrikas savanner og dyrelivet der. Vi reiste med Reisekilden som benyttet Sunworld Safaris som turoperatør i Kenya. Dette er et opplegg som absolutt kan anbefales!

Nedenfor er et bildegalleri av mine bilder fra migrasjonen og gnuenes vandring over slettene i Masai Mara.

Nedenfor følger lenker til mer informasjon om overnattingssteder og neste års turopplegg for den som ønsker et Øst-Afrikansk eventyr i 2014.

Her er lenke til reiseleders beskrivelse av turen som går neste sommer: http://www.biophoto.no/index.php/aktuelt/149-safari-til-kenya-2014

I Samburu bodde vi på følgende lodge: http://www.wildernesslodges.co.ke/samburu_info.html

Ved lake Nakuru bodde vi her: http://www.flamingohillcamp.com/

Ved Lake Bogoria bodde vi på denne lodgen: http://www.lakebogoria-hotel.com/

I Masai Mara bodde vi i følgende camp: http://www.marabushcamp.com/en

Turoperatøren i Kenya: http://www.sunworld-safari.com/en_en

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: